Щракнете тук за увеличаване Щракнете тук за увеличаване
Интернет страница на Помощно училище "Райна Княгиня" гр. Роман          

През учебната 2014-15 година, за ІV поредна година училището продължи да работи по проекта на МОН ”УСПЕХ” с ИИД ”Чрез  игрите в интернет да се научим да готвим”. Под ръководството на г-жа Цветелина Иванова децата изиграха много компютърни игри,научиха различни рецепти, техники на приготвяне на храна. По време на представителната изява приготвиха богата кулинарна изложба.

 

През учебната 2013-14 година в училището са сформирани 2 групи по проект УСПЕХ.

us

 

Студио "Чрез игрите в интернет да опознаем българските традиции и обичаи" с ръководител Цветелина Иванова. Учениците от гр. Роман използваики компютъра научиха много за нашите традиции и обичаи.

Представителна изява

 

Студио "Аз обичам българското" с ръководител Теменужка Начева. Учениците от гр. Мездра, под ръководството на г-жа Начева, изработиха много красиви картички и пана.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ки на г

През тази учебна година 2012-13, нашето училище отново работи по проект УСПЕХ. Сформирахме ИИД с направление "Компютърните игри в помощ на градинаря". Сега учениците използват компютъра за да се учат на градинарство.Благодарение на спонсорите ни от PPD, компютърният ни кабинет е оборудван с много нова техника.

Проект УСПЕХ в Помощно училище "Райна Княгиня" гр. Роман

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От 2 февруари 2012г.  нашето училище се включи в  проект на МОМН-„УСПЕХ”.
• Благодарение на финансирането, ние сформирахме  ИИД „Градинарско студио” от 11 деца, които  изучаваха  цветопроизводство. За 8-ми март отгледаните   зюмбюли  бяха разпродадени или подарени на наши приятели. През пролетта училищният парк бе озеленен с  много цветя и екзотични дървета. Най-важното, което научиха малките цветари е: как се създава композиция от еднакви и различни видове  растения, цветове и форми. По време на заниманията в ГС бяха създадени  положителни емоции,децата видяха реализацията от техния труд. И на практика  арт терапията  като лечение на хора с различни заболявания оказва помощ при преодоляване на трудностите.Учи ги да живеят в собствена среда по възможно най-добрия начин.